Grup Hepsi Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Grup Hepsi Fan Sitesi

Grup Hepsi Fan Sitesi
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Balığın cok faydaları var buyrun bakın

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Yoshy-qizem
yeni üye
yeni üye
Yoshy-qizem


Kadın Mesaj Sayısı : 34
Yaş : 29
NeRDeN : İstanbul
aDıN : Gizem
HePSiDeN SeVDiĞin : Yasemin
RuH hAliM : Balığın cok faydaları var buyrun bakın 38489e3bc773643c4b9e666a5bbe8a51
sevdğin hayvan : Balığın cok faydaları var buyrun bakın 10balikeu1ga2
♥.•°rep sayısı•.♥ : :
Balığın cok faydaları var buyrun bakın Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Balığın cok faydaları var buyrun bakın Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 05/09/08

Balığın cok faydaları var buyrun bakın Empty
MesajKonu: Balığın cok faydaları var buyrun bakın   Balığın cok faydaları var buyrun bakın Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 11:34 am

07 Mayıs 2007 12:13, Pazartesi
Balık, kolay sindirilebilir protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum kaynağı olması nedeniyle beslenmede büyük öneme sahip.



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, yüksek oranda doymamış yağ asitleri, düşük oranda kolesterol, çok miktarda potasyum, az miktarda sodyum içeriğinin balık etinin değerini artırdığını söyledi.

Omega 6 yağ asidinin öneminin önceden beri bilindiğini belirten Çolakoğlu, Omega 3 yağ asidinin insan sağlığına olumlu etkilerinin ise son yıllarda anlaşıldığını açıkladı.

Omega 3 yağ asidi balık ve su ürünlerinde, Omega 6 yağ asidi ise özellikle uskumru ve sardalya balıklarında yüksek oranda bulunuyor.

Bu yağ asitleri kalp damar sağlığı, beyin ve hücre gelişimi, bebek ve çocukların sağlıklı büyümesi ile hamile ve emziren kadınlarda olumlu etki yaratıyor.

Çolakoğlu, "Yetişkin insanda bu yağ asitlerinin belli dozlarda periyodik olarak alınması özellikle yaşlılarda, dolaşım bozukluğu ve kalp damar hastalıklarının tedavisinde veya kısmen iyileştirmede etkili olmaktadır. Omega 3 yağ asitleri kan basıncını düşürmekte ve damar içindeki lipoprotein yoğunluk miktarını azaltıp, kan damarındaki daralmaları önlemektedir" dedi.

Doç. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu, çeşitli hastalıkların oluşmasını önleyebilen, bazı hastalıkların tedavisinde etkili olan balığın Türkiye'de yeterince tüketilmediğini de belirtti.

Çolakoğlu, taze balığa, yağ asidi kompozisyonu yönünden en yakın ürünün dondurulmuş balık olduğunu belirtti.

Dumanlanmış ve marine edilmiş balık ise sıralamada dondurulmuş balığı takip ediyor.

Çolakoğlu, balıkların nasıl tüketilmesi gerektiğine de değindi:

"Satın alınan balıklar evlerde mutlaka pişirme teknikleriyle tüketilmelidir. İşlenmiş ürünlerdeki besin ve yağ asitleri kaybı, evde pişirip tükettiğimiz balıkta meydana gelen değişimler kadardır.

Bunun için işlenmiş balıklardan uzak durmamak, aksine onları tüketme yönünde eğilim göstermek gerekmektedir. Sonuç olarak uzun ve sağlıklı bir yaşamiçin ister taze, isterse işlenmiş olsun en az haftada iki defa balık tüketmemiz gerekmektedir." (İnternet Haber)
Alıntıdır..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balığın cok faydaları var buyrun bakın
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Grup Hepsi Fan Sitesi :: Her Telden :: Serbes Kürsü-
Buraya geçin: